Aanleg loswal van start voor ophogen eerste fase Weespersluis

ProfielfotoLinda van den Berg 19-02-2016

De GEM Bloemendalerpolder is enige tijd geleden begonnen met het voorbereiden van het ophogen van het gebied waarop straks de eerste 200 woningen van Weespersluis worden gebouwd. Op maandag 22 februari wordt daar een volgende stap in gezet. Dan begint de aanleg van de tijdelijke loswal bij het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de IJsselmeerlaan.

Fietsers die gebruik maken van het Kanaalpad, kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Om de veiligheid voor fietsers zo goed mogelijk te waarborgen, wordt er tijdens het werk een verkeersregelaar ingezet. Ook worden fietsers attent gemaakt op de werkzaamheden met bebording aan het begin en het eind van het traject waarop hinder kan worden ondervonden. Dat is langs het Kanaalpad tussen het Spoorpad en het terrein van de rioolwaterzuivering. De werkzaamheden zullen enkele weken duren, mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Als de tijdelijke loswal is aangelegd, is de fietsroute langs het Kanaalpad weer geheel vrij voor fietsers.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.