Leerlingen 3 HAVO Vechtstedecollege op bezoek bij Weespersluis

ProfielfotoLinda van den Berg June 07, 2016 2919 keer bekeken

Afgelopen week ontvingen de ontwikkelaars van de nieuwe wijk Weespersluis zo’n 90 leerlingen van het Vechtstedecollege.

De leerlingen van 3 HAVO luisterden geïnteresseerd naar wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een gebied, waarin zowel een woonlandschap als een omvangrijk natuur- en recreatiegebied een plaats krijgen. Niet alleen heel leerzaam voor de leerlingen maar ook een kans om zich te oriënteren op de vele vakgebieden die een rol spelen bij de tot standkoming van zo’n nieuwe wijk.

De leerlingen waren verdeeld over groepen van circa vijftien personen. Niet alleen waren ze op het projectbureau in het stadskantoor te gast, ook op de locatie zelf waren zij van harte welkom. Daar vertelde een deskundige hen meer over grondverbetering en waterhuishouding. Op beide locaties stelden de leerlingen veel vragen en kregen de ontwikkelaars goede feedback van de leerlingen, waarvan er later misschien zelf wel een aantal in Weespersluis zal gaan wonen! Aan de hand van de informatie die zij hebben gekregen, gaan de leerlingen van het Vechtstedecollege nu zelf aan de slag. De opdracht: ontwerp het centrumgebied van Weespersluis.

Fotobijschrift: De leerlingen van 3 HAVO luisterden aandachtig naar ontwikkelaar Robert Willemse.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.