Straatnamenprijsvraag Bloemendalerpolder (Weespersluis)

ProfielfotoLinda van den Berg September 07, 2016 2866 keer bekeken

Er wordt al druk gewerkt aan de opbouw van de nieuwe wijk van Weesp: Weespersluis. Als er straks gebouwd wordt in de polder, is het natuurlijk belangrijk dat de wijk straatnamen heeft.

Het bedenken van de straatnamen willen we graag samen met u, inwoners van Weesp of misschien wel toekomstig inwoner van Weesp, doen.

Heeft u een idee voor een leuke straatnaam voor Weespersluis?

Met ingang van vandaag kunt u uw suggesties voor straatnamen in de nieuwe wijk Weespersluis sturen naar straatnamen@weesp.nl.

Bedenkt u hierbij dat de wijk Weespersluis vooral een woonlandschap wordt waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Zo komen er veel mogelijkheden om te recreëren bij en op het water. Denk hierbij aan trefwoorden als planten, bomen, dieren, water, natuur, biologisch, organisch, boten en vissen.

Voorwaarden

Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag (dus ook niet-inwoners van Weesp).

U heeft 3 weken de tijd om suggesties in te sturen (7 sept – 30 sept 2016).

Deze prijsvraag beslaat de straatnamen voor de eerste fasen. Voor overige fasen zullen aparte prijsvragen uitgeschreven worden.

Er moeten voor verschillende soorten straten (lanen, hofjes, weggetjes, paden) namen gezocht worden.

We starten in de eerste fase met de buurten Lanenrijk en een stukje Vechtrijk (hier is ook de school gepland).

Een suggestie moet mogelijkheden bieden om verder te borduren op een thema (bijv. als Muziekwijk Almere waarbij de wijk een centraal thema ‘muziek’ heeft en opgedeeld is in buurten met herkenbare namen bijv. buurt componisten, buurt muziekinstrumenten, buurt popartiesten, etc.).

Stuurt u uw suggesties op uiterlijk 30 september in naar: straatnamen@weesp.nl

Over de inzendingen wordt geen correspondentie gevoerd.

Begin november zullen we de bedenker van de winnende straatnamen bekend maken. Als dank wordt de bedenker in het zonnetje gezet door het college van Weesp.

Wij kijken uit naar uw inzendingen!

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.