Zandtransporten eerste deel eerste fase Weespersluis klaar

ProfielfotoLinda van den Berg December 21, 2016 3147 keer bekeken

Deze week wordt het laatste zand voor de eerste fase woningbouw voor Weespersluis getransporteerd van de lostrechter op het RWZI-terrein naar de Bloemendalerpolder. Daarmee is het eerste deel opgehoogd.

Vanaf 24 december breekt er een pauze in de werkzaamheden aan. In de maanden erna vinden geen zandtransporten over de openbare weg plaats. Hoe en wanneer die voor de volgende fase worden hervat, is nog niet bekend. Wel is zeker dat er voor aanvang van het ophogen van de volgende fase overleg zal zijn met belanghebbenden over de wijze waarop het zand naar de op te hogen locatie kan worden vervoerd met zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Dit betekent echter niet dat er helemaal niets gebeurt in de komende periode. Naar verwachting starten we medio februari, begin maart 2017 met het opschuiven van de zogeheten overhoogte naar het gebied van de volgende fase. Dit zal vooral merkbaar zijn voor bewoners van Leeuwenveld. In het gebied dat nu is opgehoogd, zal er zand in vrachtwagens worden geladen en zullen de wagens het overtollige zand verplaatsen. Nadere informatie daarover volgt later.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.