Start bouwwerkzaamheden woningen in Weespersluis

ProfielfotoLinda van den Berg January 24, 2018 3004 keer bekeken

Deze week bereikt de ontwikkeling van Weespersluis een nieuwe mijlpaal: ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen start de bouw van de eerste woningen.

Heien

Vanaf deze week is er veel te zien op de bouwplaats van Weespersluis. Eerst wordt de heistelling aangevoerd, waarna gestart wordt met het heien voor 24 woningen. Deze heiwerkzaamheden duren ongeveer twee weken. Daarna zullen de nutsbedrijven de kabels en leidingen aanleggen in het gebied. Na deze werkzaamheden gaat de bouw van de woningen door met het aanbrengen van de fundering.

Deze eerste woningen in deelproject Lanenrijk, fase 1A van Weespersluis zullen naar verwachting na de zomer worden opgeleverd. Ook AM en BPD/Van Erk starten de komende periode met de bouw van de woningen in fase 1A die in totaal uit 179 woningen zal bestaan.

De woningen in dit deelgebied worden gebouwd in karakteristieke fin de si├Ęcle stijl met unieke, rijk gedecoreerde gevels en zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners en Heren 5 Architecten.

 

Aanbod Lanenrijk fase 1B voor de zomer

Inmiddels zijn alle woningen van AM, BPD/Van Erk en Blauwhoed/Van Wijnen in Lanenrijk Fase 1A onder optie of verkocht, enkele kavels komen later in verkoop. Nieuw aanbod in Lanenrijk fase 1B wordt voor de zomer van 2018 verwacht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op weespersluis.nl

 

Werkzaamheden GEM Bloemendalerpolder

Tegelijkertijd gaan ook de werkzaamheden van de GEM Bloemendalerpolder door. Het gaat dan met name om het bouwrijp maken van woonvelden die na de eerste fase aan de beurt zijn om te bebouwen, en het ophogen van volgende woonvelden. Denk hierbij aan de aanvoer van zand en het aanleggen van drainage en riolering. Deze werkzaamheden zijn al enige tijd geleden van start gegaan en lopen door in de komende periode.

 

Weespersluis

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met 2.750 woningen. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. De GEM Bloemendalerpolder, een samenwerking tussen de ontwikkelcombinaties Blauwhoed/Van Wijnen, BPD/Van Erk en AM, ontwikkelt het gebied.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.