Hoe staat het met geluidsoverlast van de A1 en de spoorlijn?

ProfielfotoLinda van den Berg May 16, 2014 1372 keer bekeken 1 comments

1  Comments

Linda van den Berg May 16, 2014

• De A1. De nieuwe snelweg wordt landschappelijk ingepast. Er komen nieuwe geluidsschermen ook aan de zuidkant van de snelweg. De huizen worden op een zo groot mogelijke afstand gebouwd. Er wordt een groene buffer gerealiseerd tussen de nieuwe A1 en het woongebied zodat ook het zicht op de A1 zoveel mogelijk wordt weggenomen.
• Het spoor bij Weesp. Het geluid ervan wordt bij de bron aangepakt, dus aan het spoor zelf. Prorail zal geluidsreducerende maatregelen nemen; naar verwachting komt ook hier een geluidsscherm langs.
• Voor de geluidssituatie rond de A1, de spoorlijn en vliegverkeer is permanent aandacht. De ambities van de projectorganisatie is het realiseren van een groene geluidsluwe woonwijk in een relatief drukke Randstad.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.